Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Osnovni stomatološki komplet prve pomoći koji svaka kuća treba da ima

Prevencija 15.08.2023
Osnovni stomatološki komplet prve pomoći koji svaka kuća treba da ima

Nezgode se mogu desiti u bilo kom trenutku, a kada se radi o hitnim stomatološkim slučajevima,
priprema može da napravi veliku razliku. Kao što imate komplet prve pomoći za ozbiljnije povrede, jednako je važno da imate pri ruci i stomatološki komplet prve pomoći.
Bilo da se radi o okrnjenom zubu, iznenadnoj zubobolji ili izbijenom zubu, posedovanje raznih preparata može pružiti trenutno olakšanje i sprečiti dalje oštećenje. U ovom blog vodiču za početnike istražićemo ključne stomatološke komplete prve pomoć koji svaka kuća treba da ima.
 

Četkica i konac za zube

Često nam se dešava da nam se hrana zaglavi između zuba ili oko oštećenog zuba.

Četkica i konac za zube u kompletu mogu pomoći u uklanjanju zapalih komadića hrane kao i u održavanje oralne higijene. Četkanjem zuba i nežno čišćenje koncem oko obolelog područja može sprečiti infekciju i ublažiti nelagodnost.

 

Pamučne kuglice i jastučići od gaze

Vate i jastučići od gaze su neophodni za kontrolu krvarenja u slučaju povrede zuba.

Ako je zub izbijen, blagim pritiskom komadom pamuka ili gaze može pomoći u zaustavljanju krvarenja.

 

Voda i so

Ispiranje slanom vodom je efikasno u smanjenu upale i ubijanja bakterija u ustima.

U hitnim stomatološkim slučajevima, ispiranje toplim rastvorom slane vode može pružiti olakšanje i postići zarastanje.

 

Sredstvo protiv bolova

Sredstva protiv bolova bez recepta mogu pomoći u ublažavanju bolova i smanjenju upale tokom stomatološke intervencije. Međutim, važno je pratiti preporučenu dozu i konsultovati stomatologa ako bol ne prestane.

 

Ortodontski vosak

Ako neki vaš član porodice ili vi nosite protezu, ortodontski vosak je neophodan.

Može se koristiti za pokrivanje svih žica ili nosača koji mogu izazvati nelagodnost ili iritaciju u ustima.

 

Kontakt informacije za hitne slučajeve

Kontaktirajte vašeg porodičnog zubara ili lokalnu stomatološku kliniku za hitne slučajeve.

Dostupnost informacija može uštedeti vreme, a kako vam štedi vreme tako vam može pomoći da brzo potražite stručnu pomoć.

 

Stomatološki komplet prve pomoći je mala investicija

Stomatološki komplet prve pomoći je mala investicija koja može napraviti veliku razliku kada se suočite sa hitnim stomatološkim situacijama. Ovaj komplet prve pomoći vam može pomoći da se nosite sa neočekivanim sitacijama i pružate hitnu negu pre nego što tražite stručnu pomoć.

Dok stomatološki komplet prve pomoći može pružiti privremeno olakšanje, ključno je konsultovati stomatologa radi pravilne dijagnoze i lečenja. Vaše oralno zdravlje je vredno truda, a posedovanje dobro opremljenog stomatološkog kompleta prve pomoći je korak ka osiguranom i zdravom osmehu, vaše porodice i vas.

Ne čekaj da se problem sa zubima pojavi nego deluj preventivno, a u tome ti može pomoći neki od proizvoda iz naše ponude.

Za još korisnih saveta pogledajte ostale tekstove na blogu, i zapratite nas na Instagramu i Fejsbuku kako biste bili u toku sa novitetima u našoj ponudi.

Ako ipak imaš bilo kakvo pitanje u vezi naših proizvoda, slobodno nam se obrati. Na sledećem linku se nalazi naš kontakt.

BACK TO TOP