Loading...
  • Kontakt: +381 11 406 9027

Profesionalno čišćenje kamenca sa zuba za svetliji osmeh

Prevencija 27.06.2024
Profesionalno čišćenje kamenca sa zuba za svetliji osmeh

Održavanje oralne higijene nije samo za očaravajući osmeh, već i za opšte zdravlje organizma. Profesionalno čišćenje kamenca sa zuba, nudi bezbroj prednosti. 

 

Duboko uklanjanje plaka

Najmarljivije četkanje zuba može dovesti do preskakanja nekih delova zuba, što dovodi do taloženja plaka i kamenca. Profesionalno čišćenje zuba dostiže i do područja koja su nedostupna čišćenju zuba kod kuće, osiguravajući da se svaki kutak i pukotina temeljno očisti. Uklanjanjem plaka značajno se smanjuje rizik od karijesa i bolesti desni, čuvajući oralno zdravlje i osmeh.

 

Sprečavanje bolesti desni

Gingivitis i parodontitis bolesti desni, mogu da pogoršaju stanje u ustima ako se ne kontrolišu. Profesionalno čišćenje ne samo da uklanja plak, već uklanja i bakterije koje izazivaju upalu desni. Ovaj pristup pomaže u prevenciji bolesti desni, štiti desni i zube od potencijalnog oštećenja.

 

Svež dah

Loš zadah, može biti neugodan i štetan za samopouzdanje. Često potiče od taloženja bakterija na teško dostupnim mestima u ustima. Čišćenjem zuba eliminišete bakterije, što daje rezultat svežeg daha koji duže traje. Na taj način možete sačuvati zdravlje, samopouzdanje i blistav osmeh. 

 

Svetliji osmeh

Mrlje od čaja, kafe i vina mogu vremenom potamneti vaš osmeh. Čišćenje kamenca sa zuba, obuhvata poliranje, koje uklanja površinske mrlje i otkriva prirodnu svetlost vaših zuba. Nakon poliranja primetićete svetliji osmeh koji poboljšava vaš izgled i podiže vaše samopouzdanje..

 

Rano otkrivanje oralnih problema

Skidanje kamenca ne samo da održava vaše zube čistima već i omogućavaju rano otkrivanje potencijalnih problema sa oralnim zdravljem. Stomatolozi su obučeni da identifikuju znake bolesti desni, propadanja i drugih problema. 

Rano otkrivanje oralnih problema može dovesti do blagovremenog lečenja, sprečavajući dalje komplikacije i širenje kamenca.

 

Očuvanje opšteg zdravlja

Oralno zdravlje je povezano sa celokupnim zdravljem organizma. Loša oralna higijena je povezana sa različitim bolestima, uključujući bolesti srca, respiratorne infekcije i dijabetesa. Profesionalno čišćenje kamenca zuba smanjuje bakterije u ustima kao i rizik od zdravstvenih komplikacija. Duboko uklanja plak do ranog otkrivanja oralnih problema. Redovno idite na stomatološe preglede i redovno održavajte oralnu higijenu zuba. 

 

Održavajte oralnu higijenu sa Curasept pastom za zube.

Kako biste bili u toku sa aktuelnim ponudama ne zaboravite da nas zapratite na Instagramu i Youtube kanalu.

 

BACK TO TOP